Rikke Thor Tlf 22471295 rikkethor@rikkethor.dk

Aktuelle kurser (se også på forsiden og på siden med temadage og foredrag):

 

På alle nedenstående kurser / foredrag er det Rikke Thor, der er underviser / foredragsholder.                   

 

                            

 

 

Forældrekursus "Forstå din teenager" 

Næste kursusrække starter 20.2. - slut 13.3. 2018:

 

Afholdes 2 gange om året. Alle interesserede er velkomne. Det er 16.gang at vi afholder kurset her i foråret 2018. Aftenerne afholdes af Sundhedstjenesten i Svendborg og Sund Sex Skolen.

Sted: Egensevej 8, 5700 Svendborg

 

Er du den heldige ejer af en teenager, og synes du nogle gange at det kan være svært at håndtere denne udfordring?

4 aftener kl. 19 - 21 med forskellige temaer - SSP, Ungdomsrådgivningen, "Unge og rusmidler", Sundhedsplejerskerne, - og en af aftenerne omhandler "unge og sex" med Rikke Thor som oplægsholder (d. 27.2.2018).

 

Læs mere:

Artikel i "Sund i Syd" om forældre /teenagere og samtale om sex.

 

Interview af forældre par fra kurset i 2013 - i "Sund i Syd" s.26

 

Indhold på de 4 kursusaftener (rækkefølgen kan være ændret - hør om dette 1. aften, eller spørg)

 1.     SSP og ungdomsrådgivningen

 2.     Sundhedsplejen om søvn, alkohol mm 

 3.     Sund Sex Skolen "unge og sex" Rikke Thor

 4.     Karin Steengård "unge og rusmidler"

 

Tilmelding: - ring på sundhedsplejens telefon 6223 4070 hverdage kl. 9-13  eller send en mail til sundsex@sundsexskolen.dk.

 

Der kan højst være 25 personer på holdet - det er først til mølle...... og holdene fyldes ofte hurtigt op, - vi plejer desværre altid at måtte afvise nogle tilsidst, så hvis du må aflyse, så SIG MEGET GERNE TIL, så en anden kan få pladsen.

 

 

Temaeftermiddag -" Pubertet, krop, grænser og seksualitet - de nye Fælles Mål i sundheds og seksualundervisning for de mindste og mellemste klasser - op til 6. klassetrin."

 

 

Sted: Sundhedshuset, Egensevej 8, 5700 Svendborg

Tid: Onsdag d. 15 nov. 2017 kl. 15 - 20.30, inkl. sandwich, kaffe og te

 

Tilmelding: Send en mail til rt@rikkethor.dk . Skriv hvor du / I kommer fra. Det er gratis hvis du bor eller arbejder i Svendborg kommune, udefra kommende kan deltage mod betaling af 950 kr. + moms pr. deltager.

Skriv evt. ønske om vegetarsandwich el.lign.

 

Målgruppe: Lærere, pædagoger, sundhedsplejersker m.fl. som arbejder med børn og unge i 0.-6.klasse.

 

Hvordan indpasser man spændende undervisning om krop, grænser og spirende seksualitet i de forskellige fag i folkeskolen. Hvad går de nye mål - som er retningslinjerne fra august 2015 - ud på.

Vi vil afprøve forskellige aktive vurderingsøvelser og diskutere hvad der er vigtigt, og hvordan man bedst og sjovest får børnene med.

Kom med til en spændende og faglig eftermiddag om et vigtigt emne.

 

 

 

     Temaeftermiddag:

       "Hvordan taler vi med unge om sex":

                              

 

                   

                

Sted: Sundhedshuset, Egensevej 8, Svendborg.

Dato: Mandag d. 13. nov. 2017

Tid. kl.15 - 20.30, inkl. sandwich, kaffe og te.

 

Tilmelding: send en e-mail til rt@rikkethor.dk med navn, telefon nummer og hvor du /I kommer fra. Kurset er gratis for personer som bor / arbejder i Svendborg kommune - personer udefra kan deltage mod betaling af 950 kr. + moms pr. deltager.

Skriv evt. ønske om vegetar sandwich el.lign.

 

Målgruppe: Pædagoger, lærere, sundhedsplejersker m.fl. der arbejder med unge fra ca. 6.-7.klasse og opefter.

 

Kan det være en udfordring at tackle unges nogle gange ret eksperimenterende adfærd, grænsesøgning og seksualiserede sprog!? mangler du inspiration i hverdagens snakke med de unge om krop, følelser og ansvar!??

Gratis kursusdag under Sund Sex Skolen i Svendborg om seksualundervisning af unge - for lærere,pædagoger,pædagogmedhjælpere,sundhedsplejersker m.fl.

Synes du det kunne være spændende at deltage i en dag hvor vi fokuserer på procesorienteret, nutidig undervisning, på lyst, grænser og ansvar og det følsomme og altid relevante emne, - sex? Jeg kommer med nyeste viden, vi diskuterer, laver aktive vurderingsøvelser, bruger sokratisk dialog, ser billeder mm. og taler om relevante materialer: bøger,  internetsider, små filmklip og ny inspiration.

Du bliver ikke "sex - ekspert" men får viden og inspiration til dialogen med de unge og til at følge Sund Sex Skolens undervisning og emnet op i din klasse, når det dukker op.

- en sjov, spændende og fagligt spækket kursusdag.

Du kan læse mere om dagen på Sund Sex Skolen - Temadage for undervisere .

 

   Temaaften:

       "børn, nysgerrighed, kropslege og seksualitet"  

      Oplæg og debat aften for pædagoger / dagplejemødre m.fl.

 

                                     

 

 

Sted: Sundhedshuset, Egensevej 8, 5700 Svendborg

Tid: Ny dato i forår 2018 ikke udkommet endnu

kl. 18.30 - 21 inkl. kaffe/te pause med frugt og lidt sødt.

 

Tilmelding: Via mail til rt@rikkethor.dk . Skriv hvor du/I kommer fra - så får i en bekræftelse tilbage. Gratis for personer, der bor eller arbejder i Svendborg kommune, udefra kommende kan deltage mod betaling.

 

Målgruppe: Dagplejere, pædagoger, lærere, sundhedsplejersker mfl. som arbejder med børn i vuggestue og børnehave alderen eller de mindste klasser.

 

Hvordan kan vi møde og støtte børn i at få en sund seksuel udvikling? Har omgivelsernes holdninger og reaktioner indflydelse på hvordan barnet udvikler sig mht. seksualitet? Hvad med små børn, der onanerer? - hvad med børn som virker meget seksuelle? - eller leger seksuelle lege? - hvad er naturligt? - skal man gribe ind? - kan indgriben også være skadelig? - og hvad siger man til forældrene? Hvordan kan man i det hele taget gribe det an? Vi kommer med gode ideer og eksempler fra virkeligheden, og tager gerne jeres eksempler op, - undervejs.

Læs her på www.sundsexskolen.dk om aftenen som afholdes gennem Sund sex Skolen i Svendborg. Jeg holder aftenen sammen med sundhedsplejerske Charlotte Leth.

Vores aftener 6.okt. 2009, 8.nov. 2010, 21.marts og 3.okt. 2011, 8.okt. 2012 og 23. sept. 2013 har vist stort behov / lyst og interesse for dette emne. Der var ca. 80 tilmeldte de første 2 gange - og 18-20 de seneste gange. Aftenerne har båret præg af mange spørgsmål fra tilhørerne og gode diskussioner.

 

Hvis I er en institution - eller flere der går sammen- , i Svendborg kommune, og gerne vil have en eftermiddag/aften om emnet - kan det evt. laves gratis - ( under Sund sex Skolen), hvis I kan samle ca 15 - 20 personer. Ring eller mail til mig.

Januar 2010 lavede vi en temaaften for 3 institutioner - vuggestuer/børnehaver i Gudme, i "Eventyrhuset" i Gudme, for ca 35 personer - August 2010 for alle Tåsinges børnehaver - forældre og personale ca.50 personer, November 2010 for institutionen "Poppellunden" s personale.

Institutioner i andre kommuner kan bestille en aften mod betaling. Ring eller mail for at høre om mulighederne.

 

 

 

         

               Salen  Græsrodsgården 2014                       Mindful vandretur på Nexelø 

 

 

                         Ugekursus på Græsrodsgården 

                      "Seksualitet, nærvær og livsglæde" 

 

Kurset er afholdt i 2012, 2013, 2014 og 2015. Jeg holder lige nu pause med kurserne  da jeg har travlt med andre ting, og overvejer at lave andre slags selvudviklende kurser måske parkurser, PREP kurser mv.
Jeg har været RIGTIG glad for kurserne på Græsrodsgården, og vi genoptager dem måske i 2018, eller senere?!.
 Det har været givtigt, at være sammen med de spændende, varme og indholdsrige mennesker, jeg har mødt på disse kurser.

        

                        

Teksten til de tidligere kurser:

Har du lyst til at arbejde med nærvær, kærlighed, glæde og seksualitet, sammen med andre mennesker i en uge på Græsrodsgården ved Jyderup på Sjælland?? Så er dette kursus måske noget for dig.

 

I 2015 var jeg for 4. gang igangsætter på dette kursus, sammen med Jette Kristoffersen, som regnskabsfører, og dér deltog deltog 10 kvinder og 5 mænd. I sommer 2014 deltog 12 kvinder og 8 mænd  i 2013 var der 17 mænd og 8 kvinder, og i 2012 8 mænd og 8 kvinder, - i alderen fra 23 - 77 år.

Det er ikke til at forudsige, hvilke mennesker, køn og aldre, der kommer, men emnet egner sig til mange sammensætninger synes jeg :-) og alle de 4 år har været spændende og indholdsrige uger.

 

På kurset laver vi øvelser med selvudvikling i forhold til kærlighed og seksualitet. Det er jordforbindelsesøvelser, nærværsøvelser, grænseøvelser og gruppe - og dialogøvelser med leg, og bevægelse til musik, i forhold til emnet.

Vi taler sammen om det den enkelte og gruppen oplever og der er rig mulighed for at du kan få svar på dine egne spørgsmål og diskutere temaer i forhold til emnet.

Vi arbejder lettere terapeutisk med hver enkelt i gruppen, som måtte ønske det, men går ikke dybt ned i alvorlige problematikker, du skal derfor heller ikke have dybe ubearbejdede problematikker i bagagen, eller være psykisk/psykiatrisk ustabil.

 

Græsrodsgårdens kursus afholdes under ø-lejr bevægelsen, og det er derfor under ret primitive overnatnings, bad osv. former. Man kan vælge at tage sit eget telt med eller overnatte i sovesale.

Vi køber selv ind, laver maden og gør rent efter ugen.

Hvis du er vegetar eller har andre madpræferencer/udfordringer, så finder vi ud af at arrangere det. Den første aften - lørdag aften, laver vi vegetarmad.

 

Billetter købes via billetnet.

Flere informationer kan fås på ø-lejr bevægelsens hjemmeside www.oelejr-ferie.dk

Et par uger inden kursusstart - sender vi en velkomstmail til ugens deltagere om praktiske ting og lidt mere om programmet.

 

 

            

          Salen til kursus om dagen            Fest fredag aften 2014

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rikke Thor - Sandtoften 6, 5700 Svendborg - tlf. 22471295 - rt@rikkethor.dk - www.rikkethor.dk