Rikke Thor Tlf 22471295 rikkethor@rikkethor.dk

Formål med seksualundervisningen af unge

 

 

Formålet med min undervisning af unge er, at de unge får en sund seksualitet, hvor de kan mærke egen og andres lyst og grænser at de kan handle hensigtsmæssigt i forhold til sikker sex - kønssygdomme, prævention og grænsesætning.

Undervisningen er procesorienteret og inddrager eleverne gennem sokratisk dialog og aktive vurderingsøvelser, så de både får viden om krop, seksualitet, prævention, kønssygdomme, egne og andres grænser og også kan handle ud fra dette.

Undervisningen er afslappet, sjov og levende,og de unge er i centrum og oplever at det angår dem selv, lige der hvor de er i livet. Jeg viser billeder, vi hører musik, laver "tankemylder" på tavlen, aktive vurderingsøvelser, debatterer mm. og nogle gange viser jeg film om emnet. Jeg vil gerne have anonyme spørgsmål fra eleverne,- som læreren heller ikke har læst, - afleveret til mig i starten af undervisningen. Jeg bruger spørgsmålene undervejs.

Det er vigtigt for nutidens unge, at de har kontakt med voksne, der tør diskutere og tale om det seksualiserede offentlige rum, herunder IT, reklame og pornoverdenen på en fordomsfri måde, som får eleverne til at reflektere over hvad der er "normalt" for de fleste og for den enkelte, og finde ind til egne værdier og handlemåder i forhold til sig selv og en eventuel partner.
Samtidig er det vigtigt at eleverne får en følelse af, at det kan være tilladt og godt at kunne tale afslappet om seksuelle emner, både sammen med venner og sammen med en professionel, som de ikke skal møde dagen efter til undervisning.

Klassens lærer opleves ofte som "for tæt på" for eleverne, til at tale om intimitet og seksualitet.

 

Se og hør 5. min.  interview af Rikke Thor om unge og seksualitet gennem de sidste årtier. Interviewet er lavet af Simon og Phillip, elever i 9.kl. på Nymarkskolen i Svendborg 6.12.12 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rikke Thor - Sandtoften 6, 5700 Svendborg - tlf. 22471295 - rt@rikkethor.dk - www.rikkethor.dk